dolfijntherapie
Meer dan leuk

Ondersteunende therapie voor kinderen met een beperking

Dolfijnen aanraken! Het is een grote droom van veel kinderen. Stichting Sam verzorgt dolfijntherapie voor kinderen met downsyndroom, ADHD, ADD, autistische stoornissen, ontwikkelingsachterstanden, spraak- en taalstoornissen en aanverwante syndromen. Neeke de Boer is een van de dolfijn therapeuten.

Een ontspannen en therapeutische werking

Natuurlijk is het harstikke spannend als u uw kind aanmeldt voor dolfijntherapie. Maar zelfs voor kinderen die niet zo’n grote dierenvriend zijn, is het een geweldige beleving.

De therapie vindt plaats in het Dolfinarium Harderwijk. Onder begeleiding van een dolfijntherapeut en een dolfijnentrainer werken we aan de sociale en communicatieve vaardigheden en spraakproblemen van uw kind.

Naast het oefenen staat uiteraard het plezier van het spelen met de dolfijnen voorop.

Het programma
In een aaneengesloten periode van 6 weken komt u 1 keer per week naar het Dolfinarium. Een sessie bestaat uit 3 gedeelten, elk van 20 minuten. Samen met uw kind gaan we naar de onderwaterruimte waar uw kind de dolfijnen onder water kan zien. Vervolgens gaan we naar de vlonder, waar de dolfijnen wel heel dichtbij komen. Met spelletjes, aaien en voer creëren we mooie momenten met de dolfijnen en uw kind. Tot slot gaan we het water in! Het is een hele ervaring, voor u en uw kind.

Na het programma volgt een nazorgsessie en is er de mogelijkheid een herhalingsprogramma van 3 sessies te volgen.

Waar we tijdens de dolfijntherapie aan werken:

  • communicatieve vaardigheden
  • sociale vaardigheden
  • zelfstandigheid
  • contact met anderen
  • concentratievermogen
  • zintuigelijke prikkeling
Wilt u meer weten over het programma?

Na het programma volgt een nazorgsessie en is er de mogelijkheid een herhalingsprogramma van 3 sessies te volgen.

 

Meer weten?